Hallo luchtvaartfans en andere.
Om het gemeenschapsgevoel op het vliegveld van Kortrijk-Wevelgem te bestendigen en levendig te houden, werd Airport Community EBKT opgericht.
Er werd van start gegaan met de realisatie van de zeer geslaagde Luchthavendagen 2013. En sindsdien zeilen wij op dit elan verder met als voorlopig hoogtepunt de feestelijkheden rond 100 jaar vliegveld Kortrijk-Wevelgem op 25, 26 en 27 augustus 2017.
Het volgende grote feit is de viering en inhuldiging van de vernieuwde luchthaven samen met het 30-jarig bestaan van FAS op 20 en 21 augustus 2022.
Ons comité bestaat uit luchthavengebruikers, vliegclubs, luchthavenfans, captains of industry ... Het bestuur kan U altijd bereiken via deze site! U kan ook deelnemen aan vergadering(en) en/of agendapunten voorleggen.
Wij organiseren regelmatig lezingen, avonden met sprekers, museum- en luchthavenbezoeken (ter plaatse), BBQ en andere, tentoonstellingen, recepties, evenementen …
Via deze site willen wij jullie op de hoogte houden van de verschillende evenementen die wij organiseren. U kan zich ook abonneren op onze nieuwsbrief.

Jaarprogramma 2023

De Airport Community EBKT is springlevend (alive & kicking). In 2023 werd reeds twee keer een causerie door veel belangstellenden bijgewoond: de voorstelling in februari ‘23 van het nieuwe luchtvaartblad Horizon en in mei ’23 het verhaal van de dood van VN-secretaris-generaal Dag Hammarskjöld.

Verder in het drukke werkjaar 2023 van APCOM EBKT is nog gepland:

Op 17 november 2023 om 19u komt Steven Luys spreken over zijn vliegtocht naar OSHKOSH 2023. Ook dit gaat door in het clubhuis van de Royal Zoute Aviation Club, Vliegveld 1C, 8560 Wevelgem. Toegang: 10€, APCOM-leden twee gratis drankjes.